Jogi kisokos

Havonta egy alkalommal kifejtünk egy-két jogi vonatkozású témát, mely érintheti az olvasóinkat. Különösen nagy hangsúlyt kívánunk fektetni a gyakorlatra, hogy megkönnyítsük az eligazodást. Szívesen fogadunk javaslatokat is arról, mely kérdések érdeklik a tagságot.

Hangsúlyozni kívánjuk ugyanakkor, hogy egyéni tanácsadásra a rovat keretein belül nincs lehetőség, egyéni ügyekben az MVGYOSZ jogsegélyszolgálata várja továbbra is minden egyesületi tag megkeresését. A tanácsadás során bármilyen jogi témával kapcsolatosan lehet hozzájuk fordulni. A szolgáltatás azonban a peres képviseletet nem foglalja magába. Ugyanakkor ez mégis egy széleskörű lehetőség, mert alkalmat ad az egyéni ügyek szakemberrel történő átbeszélésére, jogi tanácsadásra, sőt még akár beadványok megszerkesztésében való segítségnyújtásra is. A jogi tanácsadást Dr. Stefán Sándor jogász nyújtja.

A jogsegélyszolgálat elérhető:
– postai úton (levélcím: MVGYOSZ jogsegélyszolgálat 1146 Budapest, Hermina út 47.), – postai úton (levélcím: MVGYOSZ jogsegélyszolgálat 1146 Budapest, Hermina út 47.),
– elektronikus levélben a stefan.sanyi@mvgyosz.hu e-mail címen,
– személyesen, előzetes időpont-egyeztetés alapján a 06-30-195-4298-as telefonszámon.

Ügyfélfogadás minden hónap első és harmadik szerdáján 14 és 18 óra között az MVGYOSZ székházában (1146 Budapest, Hermina út 47.).

Forduljanak hozzájuk bizalommal!

  1. Bevezetés, csak hiteles forrásból
  2. Hitek és tévhitek a jogról
  3. Források és piramisok
  4. Jogrendszerek, jogágak és jogászok
  5. Varázslók és jogviszonyok
  6. Jogalanyok és egy állampolgárságot kapott robotnő