Közösség lámpásai

Mi is az “A közösség lámpásai”?

“A közösség lámpásai” – Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása, TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0004 projekt az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében kiírt Közösségi feladatokhoz kapcsolódó munkaerő-piaci programok támogatása (KMR) TÁMOP-1.4.1-11/2 program keretében valósult meg, az EU 74 988 010 forintos támogatásából.

A Vakok és Gyengénlátók Közép Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) által útjára bocsátott projektben együttműködő partnerként részt vett Budapest nyolc járása – az I., III., IV., XII., XIII., XIV., XVII., XIX. kerület – , és a Közép-magyarországi régió kilenc járási központja: Budaörs, Cegléd, Dabas, Gödöllő, Pilisvörösvár, Vác, Szentendre, Ráckeve és Veresegyház.

A projekt első lépcsőjében 30 közösségi mentort képzett a VGYKE. A vak és gyengénlátó, illetve más, nehezen leküzdhető munkaerő-piaci hátránnyal rendelkező kiképzett mentorok közül tizennyolc személlyel munkaszerződést kötött az egyesülettel 2013 júniusától.

A mentorok először a vak, gyengénlátó, és más fogyatékos személyek kis integrált közösségeit építették fel, kapcsolatokat kerestek más sorstárs közösségekkel, majd a közösség igényeit és javaslatait szakszerűen tolmácsolták a helyhatóságnak.

 

Programajánló

Friss híreink

Rendezvényeink

Elérhetőségeink

Ovisok rajzpályázata Zuglóban – 2017

Ajándék rajzok a gyerekektől 2016-ban

Közösségi mentoraink hitvallása

Sajtószoba

Letölthető dokumentumaink

Gyerekek – Programsorozat a látássérült gyerekek korai fejlesztéséről