Szülő-Példa-Érték Program Pályázat

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete pályázatot írt ki Szülő-Példa-Érték elnevezéssel, melyre fogyatékosságra és életkorra való tekintet nélkül bárki pályázhatott. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a projektzáró eseményre 2019. 04. 25-én 10.00 órakor került sor a VGYKE Hermina út 57. sz. székhelyén.

Fodor Ágnes VGYKE elnöke: Különleges és nem mindennapi pillanat számomra ennek a pályázatnak az ünnepélyes eredményhirdetése. Különleges, hiszen az alkotásnak azt a helyzetet kellett bemutatnia, melyben szülőként sikerült kompetens és hiteles módon, eredményesen képviselni érdekeinket az intézményrendszerrel való együttműködésünk során. Saját bőrünkön nap mint nap érezzük, mennyire ingoványos ez a talaj, milyen sok kitartásra, erőre és állhatatosságra van szükség.

Pályázni rövid írásos és képi, vagy videós anyaggal, vagy képzőművészeti alkotással lehetett. A jelentkező nemcsak saját, hanem más szereplő valós történetével is pályázhatott. Összesen nyolc pályázó írta le a sikeres érdekérvényesítés igaz történetét. A pályaműveket az egyesület vezetéséből és meghívott szakemberekből álló zsűri díjazta:

  1. helyezett Árkiné Gadnai Ágnes – Hóvirág pályázata
  2. helyezett Néczin Marianna – Veni, Vidi, Vici pályázata
  3. helyezett Kovács József – Irénke története pályázata

A program az EMMI és az FSZK támogatásával az FSZK Szülő 2018 pályázat keretében valósult meg.

A beérkezett és a nyertes pályaművek mindenki számára hozzáférhetőek az alábbiakban.

 

PÁLYAMŰVEK

 

TANULMÁNY

 

EREDMÉNYHIRDETÉS KÉPEKBEN