Hírek

A képen sárga háttér előtt látható az egyesületünk kabalababája a kutyusával, felettük az adószámunk, alattuk a honlapunk elérhetősége

Közösség lámpásai 2 / 2

Bemutatkoznak közösségi civilszervezőink.

A gyerekek a pénzfelismerőt tesztelik.

Rendhagyó osztályfőnöki órák a KMO-ban

Varró Mariann márciusban ismét rendhagyó osztályfőnöki órákra hívta egyesületünket a KMO-ba, érzékenyítő foglalkozást tartani kisiskolások részére. Célunk az volt, hogy interaktív, elfogadást segítő foglalkozás keretében közelebb vigyük a gyerekekhez a „fogyatékossággal élők” mindennapi élethelyzeteit, megkönnyítve ezzel a kommunikációt és a segítségnyújtást.

A gyerekek bekötött szemmel próbálják kitalálni, milyen illatot éreznek.

Beszámoló az újpesti óvodai érzékenyítésről

2019. március 6-án az Újpesti Vörösmarty Óvodában tartottunk érzékenyítést.

A képen Beckné Kovács Henrietta és Kalányos József masszőreink láthatók.

Ez történt a masszázsban

Beszámoló Egyesületünk gyógy- és nyirokmasszázs szolgáltatásának márciusi eseményeiről

A képen sárga háttér előtt látható az egyesületünk kabalababája a kutyusával, felettük az adószámunk, alattuk a honlapunk elérhetősége

Louis Braille Támogató Szolgálat

Szállítunk és segítünk!

Miks-Rédai Csaba fehér bottal a kezében a vezetősávot teszteli.

Dózsa György úti metróbejárás

Az M3-as metró felújítási munkáját és a Vállalkozóval történő szerződéskötést több éves előkészítési munka előzte meg. Az előkészítési fázisban, az érdekvédelmi szervezetek bevonásával készültek el a kiviteli tervek és kerültek meghatározásra az akadálymentesítéssel kapcsolatos követelmények, melyet az Ajánlatkérési dokumentáció 3. kötet, Műszaki előírások, 5. sz. melléklet: M3 metró taktilis jelek specifikációja és a 6. sz. melléklet: Akadálymentesítési előírások rögzít.

A klubtagok egy asztal körül ülve Emőke előadását hallgatják.

Az audionarráció volt a téma a kőbányai klubon

A kőbányai klub márciusi összejövetelét, havi klubnapunkat 2019. március 11-én 15 órai kezdettel tartottuk meg a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. Klubnapunk alkalmával az audionarrációval foglalkoztunk.

A képen a Bonum Tv hivatalos roll upja előtt áll Fodor Ágnes elnök és Mészáros Ágnes alelnök.

VGYKE a Bonum Tv-ben

Bár egyre több a diplomás látássérült, a nyílt munkaerőpiacon mégsem kapnak annyi lehetőséget, amennyi megilletné őket. A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete ezért újraindította az “AC-DC Találd meg a helyed!” elnevezésű projektet, hogy mindkét oldalnak nyújtsanak információkat az egymásra találás érdekében. A projektről Fodor Ágnessel és Mészáros Ágnessel beszélgettünk Test és lélek rovatunkban- olvasható…

A képen Béres Ferenc tűzoltóparancsnok látható jobb oldalon, mellette pedig a klubtagok.

Tűzoltás az újpesti klubnapon

Klubnapunk vendége Béres Ferenc IV. kerületi tűzoltóparancsnok volt. Személyében egy nagyon közvetlen, jó humorú embert ismertünk meg.

A képen egy rajzolt fényképezőgép látható.

Fotózás látássérültként - a kőbányai Lámpás Klub az Esélyben

A februári klubnap vendége Sarusi István látássérült fotós volt, aki az Esély című műsorban is mesélt szakmájáról.

Fotónkon Kispéter Zoltán beszél az IBM-ről, körben a résztvevők hallgatják nagy figyelemmel. Szemben üvegablakok és üvegajtó, a bükk színű asztalokon üdítők, poharak, vendégváró sütemények és egy fehér bot láthatók.

Valódi válaszok az IBM-től

Alapos előkészületek után érkezett el a nagy találkozó napja február 20-án, szerdán. A megbeszélés az IBM City Gate Szolgáltató Központjában (IBM ISSC) zajlott, a Kálvin térhez közel. A több, mint négyórás szakmai tanácskozás sok értékes információt adott mindkét félnek.

A képen sárga háttér előtt látható az egyesületünk kabalababája a kutyusával, felettük az adószámunk, alattuk a honlapunk elérhetősége

Közösség lámpásai 2 / 1

Közösséget építünk!