Hírek

A képen az "Interview" felirat látható, minden egyes betűt egy-egy kéz nyújt felfelé, úgy, hogy a betűk egymás mellett legyenek.

Audionarrációs kérdezz-felelek (2. rész)

Két újabb válaszadó a 7 kérdéses kérdőívre, melynek segítségével színházi közönségem látássérült tagjai részletesen beszámolhatnak élményeikről, tapasztalataikról a kulisszabejárás, az előadás és a narráció technikai, szakmai részletei kapcsán.

A képen az látható, amint a kertben sétálva megtapogatjuk a növényeket

Füvészkerti barangolás

A közelmúltban egy csoport felkereste a Füvészkertet. Az akkor szerzett élményeikről olvashatunk.

Nádor Terem nagytotál - 1. kép

A Vakok Iskolájának mennyei dísze (1.​​ rész)​

​Ezt a "narráció-challenge"-et, kihívást egy kolléganőm ötlete alapján kezdtem, aztán sorozattá nőtte ki magát. Célomként tűztem ki, hogy valamennyire visszaadjam a csodálatos élményt, amit a Nádor Terem díszének, Magyarország legmonumentálisabb ólomüveg ablakának látványa jelent. Nem volt könnyű feladat, de nagyon élveztem! Ezek a képleírások egyesületünk hírlevelében is megjelentek.

A képen a látogatásunk első pillanatai láthatóak, a háttérben egy majom preparált testvével, mely majom képes volt fatörzsön evezni és a veszprémi állatkertben élt

Zebegényben jártunk

Zebegényben található Magyarország első magánkézben lévő hajózástörténeti múzeuma. Augusztusban egy újabb csoport jutott el oda, hogy megismerkedjenek ezzel a világszerte páratlannak tekinthető gyűjteménnyel.

A képen az látható, amint acsoportunk árnyékot keresve állva beszélget

Városnéző klubnap

Az újbudai Klub a Gellérthegyre és a Tabánra szervezett egy sétálós klubnapot. Az erről írt beszámolóból többek között kiderül, hogy mennyire fontosak a fák és mi is az Ínség-szikla és mikor lehet megtalálni.

A mellékelt fotón a lányt látjuk a galériába lépéskor fehér köntösben, az első jelenetsor alkalmával. Arca félelmet, bizonytalanságot tükröz.

“Merj változni!”

Különböző videómegosztókon rengeteg motiváló kisfilm, mozgásos koreográfia vagy érdekes reklám fordul elő, ami puszta képiséggel és zenével dolgozik, szöveg nélkül. Ha olyasmire bukkanok, ami nagyon megérint, azt is narrálom. Az alábbi izgalmas motivációs videót is így találtam, érdemes szánni rá néhány percet. Részben jogi, részben terjedelmi okokból csak írott narrációt mellékelek, tehát nem "szólal meg" a narráció a kép- és hanganyagba rögzítve.

A képen a csoport látható a kifutópálya előtt, amint fényképeznek

A repülőtéren jártunk

Néhány sorstársunknak lehetősége nyílt megismerni a budapesti nemzetközi repülőtér életét. Ebbe nyerhetünk ma betekintést.

A csatolt képen a kulisszabejárás egyik mozgalmas pillanata látható, a darab szereplői és a nézők véletlenszerű kavalkádja

Egy csodálatos együttműködés kezdete

2016. május 20-án, amikor a Holdvilág Kamaraszínház kulturális akadálymentesítési projektje elindult, az Ágacska című zenés mesejáték kapcsán, Ruzsa Viktor, a Civil Rádió munkatársa készített interjút Koltai Judit rendezővel és kolléganőnkkel . Tóth Erikával,, valamint a közönség két tagjával.

A képen a gyerekcsoportok egyike Pankát és Erát hallgatják

Táborozó gyerekek érzékenyítése Újpesten!

Újpesten már hagyománnyá vált, hogy a nyári táborozáson lévő gyerekek találkozhatnak látássérültekkel és közösen töltenek el egy kis időt.

A képen Csaba kollégánk gyerekeknek magyaráz a kutyákról

Klubnap a vakvezető kutyákról

A vakvezető kutyás előadás eljutott Rákosmentére is, ahol gyerekek is meghallgatták és nagy örömmel fogadták.

Két férfi fekete sziluettje, egyikük papírlapot tart kezében, közben beszélgetnek, a másik fél gesztikulál. Mindketten egy-egy erősen kontrasztos hatású kék forgószékben ülnek.​

Audionarrációs kérdezz-felelek (1. rész)

Készítettem egy rövid, mindössze 7 kérdésből álló kérdőívet, melynek segítségével színházi közönségem látássérült tagjai részletesen beszámolhatnak élményeikről, tapasztalataikról a kulisszabejárás, az előadás és a narráció technikai, szakmai részletei kapcsán - amennyiben van hozzá kedvük és idejük.

A képen a klubnap egy pillanata látható, mosolygó emberek ülnek az asztalnál

Az újpesti klubnapon történt!

Augusztusban is volt klubnap Újpesten.