Hírek

Ismerkedésről és házasságról a klubnapon

Immáron másodszor került szóba az ismerkedés és a párválasztás az újbudai klubnapon. A mostani alkalommal már sikerült a felszínnél mélyebb rétegekhez is eljutni és elég sok érdekes információval gazdagodtak a program résztvevői.

A képen egy bécsi kép látható

Munkaerőpiaci integrációs kérdések a szomszédunkban

Bécs vezetése a legtöbb osztrák tartomány intézkedésétől eltérően nem a szociális támogatás csökkentésével, hanem munkaerőpiaci és iskoláztatási lehetőségekkel ösztönözné munkavállalásra a rászorulókat és tehermentesítené a szociális ellátórendszert - közölték szerdai osztrák lapok.

Klubelőadás az audionarrációról Óbudán

Június 16-án pénteken ismét az egyik Lámpásklub vendégei lehettünk, Koltai Judit és én, ezúttal Pintér Teréznek, az óbudai közösség mentorának kedves invitálására.

Rendkívüli nap a VGYKE életében

A Támogató Szolgálatunk tizedik születésnapja ünnepélyes keretek között került megrendezésre. Ahogy a beszámolóból kiderül, volt okunk ünnepelni.

Szélikével búcsúzott a Holdvilág Kamaraszínház

Május 31-én zárta kapuit a Holdvilág Kamaraszínház, legalábbis erre az évadra. Ebből az alkalomból másodszorra is bemutattuk Szélike királykisasszony meséjét, ezúttal nem csak látás- de hallássérültek számára is akadálymentesen.

A képen az AKKU Egyesület logója látható, mely egy fejen lévő fülhallgató

Új támogató a kulturális akadálymentesítésben

A Harman nevű cég és az AKKU Egyesület együttműködésében valósul meg egy különleges kezdeményezés, mely a látássérültek mozizását szeretné támogatni.

Születésnapot ünnepelt a Támogató Szolgálat

A tizedik születésnapját ünnepelte június 22-én az Egyesületünk által működtetett Louis Braille Támogató Szolgálat. A születésnapi ünnepségen bemutatták a Szolgálat új gépkocsiját és az utazási pályázat nyertese is kihirdetésre került.

Hangtálak a szentendrei klubnapon

A szentendrei Lámpás Klubon a hangtálakról volt szó, ahol mindenki részesülhetett egy rögtönzött hangfürdőben.

Várostervezés és a látássérültek

Ahogyan arról beszámoltunk, Chris Downey építész munkásságát Helen Keller-díjjal ismerték el. Ennek okán adjuk közre annak az előadásának az átiratát, melyben arról beszélt, hogy mit nyer egy város a látássérültekkel és miért jó hely egy látássérültnek a város.

A képen a látogatócsoport tagjai láthatóak

Esztergomban jártunk

Régi vágyunk volt, hogy látássérült klubtagokkal együtt felkeressük Esztergomban a Babits Mihály emlékházat. Erre a kirándulásra június 8-án került sor.

A képen az olimpiai csapat tagjai láthatóak a sajtótájékoztatón

Magyar csapat a látássérültek sakkolimpiáján

Hat magyar versenyző jutott ki a vak- és gyengén látó sportolók sakkolimpiájára a macedóniai Szkopjéba.

Látássérültek kirándulása Szentendrén

Történelmi városnéző sétát szervezett az egyik Lámpás Klub Szentendrére. Az elhangzottakból olvashatunk most el egy pár érdekességet és egyben egy kedvcsinálót.