VGYKE: rekordot döntött az Angyalföldi Érzékenyítő Roadshow

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete nem mindennapi módon és nem mindennapi számokkal döntött rekordot az érzékenyítés területén. A József Attila Művelődési Központban rendezett Tapintható Kiállításon vettünk részt, mely a XIII. kerületi Önkormányzat Prevenciós Központjának felkérésére valósulhatott meg.

Fodor Ágnes VGYKE elnöke:

Egyértelműen kihívásként éltük meg a XIII. kerületi gyermekek számára rendezett érzékenyítést. Kihívásként, hiszen 2019. március 25. és április 11. között, 11 nap alatt mintegy 1.000 diákot találtunk meg a kisiskolásoktól kezdve a középiskolásokig. Egyesületünk szemléletformáló tevékenységének fontos eleme az iskolai érzékenyítő programok szervezése és lebonyolítása. Programjaink során a gyerekeket saját élményeken keresztül igyekszünk közelebb vinni a vak és gyengénlátó emberek hétköznapjaihoz.

Érzékenyítő csapatunk minden nap, reggel 8-tól 15.00 óráig, mondhatni megállás nélkül próbálta elmesélni és megmutatni, milyen látássérültként élni, tanulni, dolgozni. Roadshow csapatunk három különböző területen szemléltette mindezt:

  • Vakvezető kutyás bemutatót tartottunk,
  • Braille írást és olvasást tanítottunk
  • Különféle szagló és tapintó eszközökkel, játékos formában a gyerekek érzékeikre hagyatkozva próbálták megoldani a testhezálló feladatokat.

További információ: Érzékenyítés

VGYKE
Sajtóiroda

Az érzékenyítő csapat tagjai a VGYKE paravánja előtt.

Feltöltve: | Utolsó frissítés: