Valódi válaszok az IBM-től

Alapos előkészületek után érkezett el a nagy találkozó napja február 20-án, szerdán. A megbeszélés az IBM City Gate Szolgáltató Központjában (IBM ISSC) zajlott, a Kálvin térhez közel. A több, mint négyórás szakmai tanácskozás sok értékes információt adott mindkét félnek.

Egyesületünket Fodor Ágnes elnök, Kis Erika és az „AC-DC Találd meg a helyed!” két projektvezetője: Pál Szilvia és Pazdera Szilvia képviselte, a többi látássérült résztvevő felhívásunkra érkezett egyedül vagy kísérőjével. Több téma is szóba került a délelőtt folyamán. Első kézből hallhattunk például ott dolgozó látássérült fiatalok munka-tapasztalatairól és a cég mentorálási gyakorlatáról. Értesültünk továbbá az IBM ABility6 nevű ingyenes programjáról, amelynek keretében 6 hónapon át havi egy munkanapon próbafeladatokat oldanak meg fogyatékossággal élő leendő munkavállalók.

A HR-tanácsadó részletesen beszélt a toborzás és a kiválasztás folyamatáról, az önéletrajz tartalmi és formai elvárásairól és az állásinterjún felmerülő kérdésekről. Nyíltan és őszintén kommunikálhattunk arról is, hogy segítenek-e odajutni, ha állásinterjúra megyünk. Képzeljétek, hogy igen! Persze nem küldenek kocsit a látássérült háza elé, de a megbeszélt időpontban az épület aljában várják őt. Ami igen lényeges dolog, tekintettel arra, hogy hipermodern központjaiknak mindig sok emelete és több bejárata van, és külsősök csak az egyiken tudnak bemenni, kísérettel. Azt is felvetette egyikünk, hogy vajon ki kezdi a beszélgetést az állásinterjún. Nos, ezt az interjúztatók szokták, egy kedves „Jó napot kívánok!” elhangzása után.

Beszéltek aztán a cég múltjáról és jelenéről, és nem voltak kínos kérdések ebben az oldott légkörben. Így hamar elrepült az idő, és egyöntetűen megállapítottuk, hogy igazán tartalmas és eredményes volt a találkozónk.

Fotónkon Kispéter Zoltán beszél az IBM-ről, körben a résztvevők hallgatják nagy figyelemmel. Szemben üvegablakok és üvegajtó, a bükk színű asztalokon üdítők, poharak, vendégváró sütemények és egy fehér bot láthatók.

Feltöltve: | Utolsó frissítés: