Vak tűzoltó mentor tartott előadást Kőbányán

2019. február 26-án, kedden a kőbányai klub a Martinovics tér 12. szám alatt található X. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon járt, ahol két információkban gazdag előadást hallgattunk végig.

Az elsőt Nagy Zoltán vak tűzoltó mentor tartotta, aki a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Tűzoltási és Mentési Szakcsoport állományának tagja. Zoltán előadásából megtudhattuk, hogy már évek óta segíti a tűzoltókat abban, hogyan tájékozódjanak a füstben, sötétben, amikor semmit nem látnak, valamint azt is megmutatja nekik, miként bánjanak a fogyatékossággal élőkkel egy mentés során. Mi is hasznos információkat és tanácsokat kaptunk azzal kapcsolatban, hogy látássérültként hogyan viselkedjünk, ha egy ilyen szerencsére nem túl hétköznapi helyzetbe kerülnénk.

A klubtagok Zoltán előadását hallgatják egy teremben ülve.

Ezután Kronecker Gábor tű. főhadnagy tartott egy rövidebb előadást általánosan a tűzvédelemről, melynek részeként meghallgathattunk egy rögtönzött és imitált segélyhívást is, ahol a hívófél látássérült.

Az előadások után több eszközt is a kezünkbe vehettünk, valamint a védőruházat egyes darabjait is felpróbálhattuk. A program végül a Tűzoltó Múzeum megtekintésével zárult.

Bönde Katalin
Közösségi civilszervező

Feltöltve: | Utolsó frissítés: