Szolgálunk és védünk!

Februári klubnapunk vendégei Keviczky Csilla r. hadnagy és Fábián Mónika főtörzsőrmester voltak a XVIII. kerületi Rendőrkapitányságról, akik a bűnmegelőzésről, vagyonvédelemről, és az internet veszélyeiről tartottak vetítéssel egybekötött előadást.

Megtudhattuk, mik a főbb szempontok, mire figyeljünk annak érdekében, hogy önmagunkat biztonságban érezzük, életünket biztonságosabbá tegyük, valamint értékeink megóvásával kapcsolatban is hasznos tanácsokat kaptunk, hisz a csalók, bűnözők sosem pihennek, nem árt résen lenni. Különböző eszközök is bemutatásra kerültek (álkamera, ajtó és személyi riasztó), És megtudtuk, mely esetben hívjuk a 112-es segélyhívószámot.

Csilla egy riasztót mutat Juhos Róbert kollégánknak.

Végül Csilla az internet veszélyeire hívta fel a figyelmet, elmondta miképpen tudjuk biztonságosan használni az online felületet. Számítógépünket minden esetben jelszavasítsuk, Facebook profilunkat állítsuk be úgy, hogy csak az ismerőseink lássák bejegyzéseinket. Ha megadtuk pl. barátunknak a jelszavunkat, érdemes mindenképpen megváltoztatnunk annak érdekében, nehogy hozzáférhessen saját gépén keresztül fiókunkhoz. Soha ne tegyünk fel magunkról kihívó képeket, és nem szerencsés kiposztolni, hogy éppen hol tartózkodunk, mert ezzel is felhívjuk magunkra a figyelmet, szabad utat adunk a bűnözőknek. Használjunk tűzfalat, és megfelelő vírusirtót!

Februári klubnapunkon sok hasznos információhoz jutottunk. Köszönjük Keviczky Csillának és Fábián Mónikának!

Bernát Zsuzsanna és Juhos Róbert
Közösségi civilszervezők

A képen Csilla, Mónika és a klubtagok láthatók.

Feltöltve: | Utolsó frissítés: