Sikertörténetek impozáns környezetben

Mikor az „AC-DC Találd meg a helyed!” projektben azon gondolkoztunk, hogy milyen helyszíneket válasszunk, egy dologban mindenki egyetértett: különlegeseket. Ahová nem mindennap jut be az ember. Nos, ezúttal a Gundel Étterem lett ez a hely, és idevártuk vendégeinket 2019. április 30-án, kedden 15 órakor. A találkozás Taskovics Adéllal és Száraz Bálinttal hasonlóan különleges volt.

Miután az étterem márkanagykövete, mert ilyen is van, elmesélte a Gundel Étterem és a Solti szoba történetét, felkértük vendégeinket, hogy mutatkozzanak be, és válaszoljanak arra a kérdésre: hogyan érték el eredményeiket, és sikeresnek érzik-e magukat.

Taskovics Adél elmondta, hogy 27 éves, és orvosi hibából veszítette el a látását. A vakok általános iskoláját követően a Scheiber Sándor Gimnáziumba került látó osztálytársak közé, innen pedig a Budapesti Kommunikációs Főiskola kommunikáció- és médiatudomány szakára felvételizett, sikerrel. Mára már a mesterdiplomáját is megszerezte, majd néhány hónap alatt munkát talált a Photel Kommunikációs Zrt.- nél. Itt pedig napi 8 órában telefonbetyárkodik, ahogy viccesen nevezi a telemarketinges értékesítést. A munkámat azért szeretem – fogalmazott –, mert rendkívül változatos. Soha nem tudhatom, hogy ki van a vonal végén, soha nem tudhatom, hogy hogyan fog reagálni a hívásomra. Vannak nagyon nehéz pillanatok, de vannak kedves momentumok is, amikor egy-egy ember megnyílik nekem, és elmeséli a gondját-baját. Ezekért a pillanatokért érdemes csinálni.

Emellett pedig azért is, mert elégedettek a munkájával, és fél év után felkérték: legyen új látássérült munkatársak mentora. Így hamarosan már öt kollégát is mentorált ugyanitt, amit igazi sikernek érez.

Száraz Bálint elmondta, hogy szintén 27 éves, és születésétől fogva látássérült. A vakok általános iskolájának elvégzése után a közgazdasági szakközépiskolát célozta meg, mert – több kortársával ellentétben – ő nem az informatikai szakirányon képzelte el a pályáját. Innen a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre jelentkezett, ahol igazgatásszervező diplomát szerzett. Immár negyedik éve dolgozik az EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságán, ahol nagyon jól érzi magát. Hogy miért? Egyrészt a kollégák miatt, akik elfogadták és értékelik a tevékenységét, másrészt nagyon érdekesnek tartja azt a háttérmunkát, amit egy-egy törvény előkészítésénél vagy a miniszter programjainak szervezésénél végez. Rengeteget tanul a többiektől, és örül, hogy ki tudja bontakoztatni azokat a tulajdonságait, amelyekre itt nagy szükség van: a precizitást, a türelmet és azt, hogy jól meg tud jegyezni dolgokat. Természetesen büszkeséggel tölti el jelen helyzete, de hogy mennyire érzi magát sikeresnek, azt nemigen tudta meghatározni.

Az eseményre meghívtuk a Kézenfogva Alapítvány képviselőit is, akikkel együttműködési szerződést írt alá Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke a látássérült emberek munkavállalásának elősegítése érdekében. A délutánról pedig filmet készített az M1 Esély műsora, amelyet itt lehet megnézni.

A Sikeres látássérültek klubjáról szóló tudósítás a 15. percnél kezdődik.

A fotón vidám csoportképet láthatunk, a bal oldalon a Kézenfogva Alapítvány két vezetőjével, majd Fodor Ágnessel, Pál Szilvia moderátorral, Taskovics Adéllal és Száraz Bálinttal.
A fotón vidám csoportképet láthatunk, a bal oldalon a Kézenfogva Alapítvány két vezetőjével, majd Fodor Ágnessel, Pál Szilvia moderátorral, Taskovics Adéllal és Száraz Bálinttal.

Az AC-DC projektet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft támogatja

Az EMMI logója

Az FSZK logója

Feltöltve: | Utolsó frissítés: