Meglepetés a Nielsen-Workshopon

Nagyon kedves fogadtatásra találtak mindazok, akik az „AC-DC Találd meg a helyed!” csapatával Workshopra érkeztek a Nielsen Közönségmérés Kft.-hoz 2019. június 26-án, délelőtt. És még ezután jött a java.

A házigazdák először is beszéltek a cég múltjáról és jelenéről, majd –
a látássérült látogatók érdeklődésének megfelelően – az egyes munkakörökről, amelyeket a Nielsennél lehet találni. Már itt felfigyeltek arra az érzékenyítésen is részt vettek, hogy a JAWS for Windows használatával már képben vannak e multinacionális vállalat munkatársai. Majd jött a meglepetés: a Nielsen vezetői elmondták, hogy bár eredetileg csak távmunkában gondolkoztak látássérült jelentkező felvétele esetén, de megváltozott a véleményük. Mára minden további nélkül el tudják képzelni, hogy az irodákban is alkalmazzanak olyan nem látó munkatársat, akinek a tudására éppen szükség lenne, és aki persze megfelel a követelményeknek.

Ez hatalmas szemléletbeli változást jelent, és megállapítható: ritkán jutnak el a munkáltatók ilyen rövid idő alatt idáig egy rövid érzékenyítő tréning után. Ezáltal bizonyítottnak tűnik, hogy kiváló a Túloldalról elnevezésű tréningünk, hogy hozzáértő tréner végezte az érzékenyítést, és az is, hogy a résztvevők hagyták magukra hatni az új szituációkat és információkat. És így erősen hatott rájuk, amit átéltek.

Ennek tudható be, hogy a találkozó nem ért véget az adott napon, hanem folytatódik az együttműködés. Először is, az AC-DC projektnél jelentkezett érdeklődők számítógépes próbateszteléseket fognak végezni azokon a munkaanyagokon, amelyeket a cég erre alkalmasnak talál. Másodszor pedig egy HR-es szakemberük felajánlotta, hogy igény esetén tájékoztatót tart a VGYKE-nél, akár több lámpás klubban is arról: milyen követelményei és elvárásai vannak egy munkáltatónak valamely állás meghirdetése esetén. És hogyan célszerű megírni az erre szabott önéletrajzot és motivációs levelet, ha látássérültként szeretne hozzájuk valaki bekerülni.

Bizakodva hagytuk el tehát a Nielsen Váci utca 81. szám alatti székhelyét, és amint lehet, beszámolunk a további fejleményekről.

A fotón a nagy tárgyalótermet látjuk a hosszú, fehér asztalokkal. Mögöttük a nielsenesek és a látássérültek ülnek. Szemközt, kék ruhában egy vezetőre szegeződnek a tekintetek. Mellette fehér felsőben Fodor Ágnes ül, tőle jobbra az AC-DC projektre jelentkezők csoportja.
A fotón a nagy tárgyalótermet látjuk a hosszú, fehér asztalokkal. Mögöttük a nielsenesek és a látássérültek ülnek. Szemközt, kék ruhában egy vezetőre szegeződnek a tekintetek. Mellette fehér felsőben Fodor Ágnes ül, tőle jobbra az AC-DC projektre jelentkezők csoportja.

Az AC-DC projektet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft támogatja

Az EMMI logója

Az FSZK logója

Feltöltve: | Utolsó frissítés: