Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

“Jó úton haladunk…”

2014. március 23.

 

EgyeNlŐ

“A film öt nőt mutat be, Andreát, Bogit, Dorinát, Jankát és Vivit. Sok mindenben mások, sok mindenben hasonlítanak. Egy átlagos napjukba engednek betekintést, külön-külön gondolkoznak ugyanarról; nőiségről, identitásról, magukról és másokról” -olvasható a film alkotóinak Facebook oldalán.

Az első vetítésére február 21-én, a DocuArt moziban, míg a másodikra március 21-én, a Gödör klubban került sor.


                           A film előzetese

Mesélj magadról egy kicsit, mit érdemes rólad tudni?

Fotó: Bódis Zoltán

Kollárszky Boglárka vagyok, látássérült 23 éves egyetemista lány.
Az Eötvös Lóránd Tudományegyetemre járok, pszichológia és magyar szakokra. Úgy érzem, hogy nagyon pörgős életem van, amit imádok! Az egyetem mellett dolgozom és önkénteskedem, továbbá tagja vagyok az Ability Fashion modellügynökségnek is, amely fogyatékossággal élő fiúkat és lányokat von be a modellkedés és divat világába.
Nagyon fontos számomra a családom és a párom, akikkel megpróbálom a lehető legtöbb időt együtt tölteni. Szeretek olvasni, zongorázni, táncolni, bulizni, a barátaimmal lenni és hatalmasakat beszélgetni. E mellett a sport is fontos szerepet játszik az életemben; úszom, és futok. Egy optimista, nyitott személyiségnek tartom magam, remélem, hogy ezt az ismerőseim is így gondolják (mosolyog).

Milyen módon talált rád egy főszerep a dokumentumfilmben?

Egy közös ismerősünk, Juhász Tamás közvetítésével keresett meg Hanna, a film rendezője. Keveset szerepeltem eddig filmekben, ezért egy nagy adag izgalom is volt bennem. Kicsit féltem attól, hogy olyan végeredmény születik, amivel nem leszek elégedett.

Milyen élmény volt magadat látni/hallani az első vetítésen?

Alapvetően elég kritikus vagyok magammal szemben, ezért nem szeretem visszahallani/visszanézni a produkcióimat, de úgy érzem, hogy ez most egészen jól sikerült! Nem voltak elvárásaim a kész művel kapcsolatban, inkább a kíváncsiság hajtott, de a végeredménnyel maximálisan elégedett vagyok! Annak a teljes napnak, amit a stábbal együtt töltöttem, jó összegzését adja a filmvásznon megjelenő néhány jelenet.

Mi volt az az öt dolog, amit kiemeltél magadról a produkcióban és az olvasókkal is szívesen megosztanád?

  1. Az egyetem, és a tanulás
  2. A barátaim, akik nagyon fontosak nekem
  3. A párom, aki rengeteget jelent számomra
  4. A nőiség, ami akár az öltözködésben, akár a konyhai munkálatok során megjelenik
  5. A családom, a testvéreim és a zene szeretete

Szerinted miért fontos az, hogy ilyen és ehhez hasonló filmek készüljenek a jövőben?

Úgy gondolom, hogy a szemléletformálás kiemelt jelentőségű, és minden ilyen és ehhez hasonló film egy-egy apró lépés afelé, hogy egy nyitottabb és elfogadóbb társadalmat teremtsünk meg magunk köré.  Szerintem jelenleg nagyon jó úton haladunk!

Köszönöm szépen az interjút, és további sikereket kívánok Neked az életben!

A film a vetítések után publikussá válik, ennek pontos időpontjáról az EgyeNlŐ hivatalos Facebook oldalán tájékozódhatnak. 


Forrás:
Facebook
Bogi Facebook oldala

 

Ivanova Daniela