Januári évtervezés Újbudán

A XI. kerületi Lámpás Klub két évtervező összejövetelt szervezett januárban. Az elsőt a szokásos klubnapon január 5.-én, a másodikat január 14.-én tartottuk. Többször gondoltunk arra 2015 során, hogy mi mindent kellene másként csinálnunk 2016-ban. Ezért 2016 úgy indult, hogy értékeltük a tavalyi évet, azt állítva fókuszba, amit másként szeretnénk megoldani. Később pedig arra fordítottunk időt, hogy ötletekkel járuljunk hozzá egy izgalmas, érdekes és sokszínű évhez.

vgyke20160105

Abban állapodtunk meg, hogy mindenképpen szeretnénk bővíteni a kerületi klub szabadidős programjaiba bekapcsolódók létszámát, ezért változatosabb kínálatunk lesz erre az évre. Megpróbálunk továbbra is úgy tervezni, hogy a részvétel 2016-ban is mindig ingyenes maradjon. Ez azoknál a programoknál kihívás, ahol az ingyenes részvétel csak külső támogatással lehetséges. Ha úgy alakulna, hogy a támogatás esetleg elmaradna, akkor kitalálunk majd valamilyen pótmegoldást. Ahhoz is tartani fogjuk magunkat, hogy a közösségünket nyitva fogjuk tartani azoknak a látó embereknek is, akik szeretnének csatlakozni hozzánk, így biztosítva a közösségünk integrált jellegét.

A január 14.-i találkozón (mely egy kellemes sétát is tartalmazott) pontosítottuk a terveinket és megbeszéltük a kerületi Lámpás Klub néhány témáját is. Egész biztosan számíthatunk arra, hogy ebben az évben is kitelepül majd a Klubra az Ügyfélszolgálat és a Láthatár Bolt. Többet szeretnénk a saját mindennapos ügyeinkre fordítani, mint például a vásárlás, az öltözködés, különféle segédeszközök és az informatikai eszközökkel is foglalkozni fogunk.

Tavasszal pótolni fogjuk a Várkertre tervezett, de elhalasztott kirándulást. Általában a kisebb kirándulásaink célpontja főleg kerületiek lesznek, de majd Normafa, Óbuda és Budakalász felé is tervezünk nagyobb túrákat. A sportosabb kikapcsolódásra vágyókról sem feledkezünk el és terveink között szerepel például a bowling, a darts vagy a lőteres lövészet. Úgy néz ki, hogy ebben az évben is lesz lehetőségünk egy nemzetközi nagymesterrel sakkozni.

Többször felmerült egy narrált Filmklub igénye. Amennyiben megkapjuk hozzá a külső támogatást, akkor valamilyen formában megvalósulhat. Ebben a kérdésben még vannak nem tisztázott részletek, ezért örülnénk, ha többen mondanának erről véleményt, hogy milyen feltételek teljesülése esetén jönnének el szívesen. A vélemények nagyon fontosak lennének a számunkra, mert most még nagy esélyünk van a legideálisabb megoldást megtalálni.

Nagyon bízunk abban, hogy érdekes és izgalmas programokkal leszünk gazdagabbak 2016 során!

Lenkai Viki és Neumann Károly

Feltöltve: | Utolsó frissítés: