Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Húsvétoztak a Segítő Kéz nyugdíjasai

2014. április 20.
Forrás: www.uj.kispest.hu

Forrás: www.uj.kispest.hu

Balázs Piroska intézményvezető, majd Vinczek György alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. A városvezető a közösség, a közösségi ünnep, illetve az ünnepre való készülődés fontosságáról beszélt. Hangsúlyozta, kiemelt cél, hogy a nyugdíjasok otthonuknak érezzék Kispestet, és ha segítségre van szükségük, forduljanak bizalommal az önkormányzathoz. 

A folytatásban Tóth Illésné klubtag a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepének történetéről mesélt, kitérve a húsvéti szokásokra, hagyományokra. Az ugyancsak klubtag, Homoki István locsolóversekből adott elő egy csokorra valót. 

A zenei blokkot a művészeti iskola Szőkéné Kormos Mária vezette fuvolatriója nyitotta klasszikus dallamokkal. A Konorótné Gábor Erzsébet vezetésével közönség elé lépő gitáregyüttes minikoncertjének repertoárján virágének, reneszánsz és török táncdallamok is szerepeltek. A műsort a Segítő Kéz Dalkör műsora zárta; a régi dalokat, slágereket velük énekelte a közönség. A rendezvényen a Kispesti Közösség Lámpásai tojásfestéssel várták az érdeklődő időseket. 

 

Forrás: www.uj.kispest.hu