Gellért-séta

A nyáron elmaradt egy séta a Gellért-hegyen, a szélsőséges időjárás miatt. Ezt pótolták egy egész délelőttös programmal az erzsébetvárosi és az újbudai Lámpás Klubok.

A sétánk első állomása a világörökség részét képező kilátás volt, melyben a Citadella alsó részén lehetett gyönyörködni. Ezt követően megnéztük közelről a Citadellát és a Szabadság-szobrot, ahol elbeszélgettünk a szoborral kapcsolatos emlékeinkről. Kiderült, hogy akármennyi ideje is ismerjük a hegyet és a szobrot, mindannyiunknak vannak a helyhez kapcsolódó történetei, emlékei.

A séta második részében lefelé haladtunk egy lépcsőktől mentes úton, ahol jutott idő piknikezésre és beszélgetésre, valamint egy felejthetetlen dalprodukciónak is fültanúi lehettünk, melyet a csoportunk rögtönzött kórusa adott elő.

A fényképen az látható, amint a szobor előtt áll a csoportunk fele A képen a kirándulócsoport egy részlete látható

A kirándulás harmadik részében két játszótérre is bementünk, ahol lehetőség nyílt a felnőtt korosztálynak is csúszdázni és mindenféle hintákat kipróbálni. Ehhez a lehető legmegfelelőbb időszakban érkeztünk, mivel rajtunk kívül senki sem volt az egész környéken.

Amikor mások megnézték a programról készült videókat és fényképeket, azt mondták, hogy ők is szeretnének legközelebb velünk jönni és pár órát vidáman eltölteni a kellemes levegőn, kipróbálva a felnőttek részére is elérhető játékokat, beszélgetni és piknikezni.

A programon megjelent tagoktól is hasonló értelmű visszajelzéseket kaptunk, melyet nagy örömmel fogadtunk. Ezért készen állunk egy hasonló program megszervezésére, melyre mindenkit sok szeretettel várunk majd, aki ezen a tavaszi kellemes délelőttön nem tudott eljönni velünk!

Jánosi Veronika, Lenkainé Vajda Viktória, Molnárné Tóth Andrea, Neumann Károly
közösségi civilszervezők

Feltöltve: | Utolsó frissítés: