Ez történt a masszázsban

Júniusi események a masszázs háza táján

2019. június 17-én két gyógymasszőrünkkel, Bordás Richárddal és Pásztor Tiborral Zuglóban az Önkormányzati Egészségnapon jártunk. Visszatérő vendégek vagyunk az Önkormányzatnál, hiszen évente két-három alkalommal részt veszünk a rendezvényeiken. Regisztráció után igen sokan jelentkeztek masszőreinknél egy kis frissítő masszázsra. 7 órán keresztül dolgoztak a masszőrök és ez idő alatt 41 vendég fordult meg a kezük alatt. Az arány mindig a nők irányába tolódik el, ebben az esetben is jelentősen több hölgy vendég volt mint férfi, pontosan 36 hölgy és 5 férfi. Mint minden alkalommal jó szervezett, jó hangulatú a zuglói kitelepülés, a nap vége felé már lazult egy kicsit a feszes menet, de így is sok kellemes percet szereztek masszőreink az Egészségnapra látogatóknak.

Másik felkérésünk is Zuglóból érkezett Június 25-én, helyszíne két napközis nyári tábor volt, ahol a „Mesterségem címere” előadás sorozat részesei lehettek masszőreink. Borics Nikolett, Beckné Kovács Henrietta és Kalányos József személyében három masszőrrel érkeztünk a gyerekekhez az érzékenyítő programra. A két helyszínen 350 alsó tagozatos kisiskolás (18 csoport) volt jelen. A gyerekek felhatalmazást kaptak, hogy bármit, tabu nélkül kérdezhetnek a látássérült kollégáktól. Legyen az munka, szórakozás, életvitel, sport vagy bármi, ami velük és látássérültségükkel kapcsolatos.

A kezdeti visszafogottság, megilletődöttség, ösztönös érzékenység után záporoztak a szűnni nem akaró kérdések. Elsősorban a közlekedés, a vásárlás, a telefonálás, olvasás, a Braille-írás, sport és a vakvezető kutya kérdése foglalkoztatta a gyerekeket. Meglepően tájékozottak voltak, hiszen nagyon intelligens kérdéseket tettek fel, ami nagyszerű, hiszen arra enged következtetni, hogy nem ismeretlen a téma előttük. Többen meséltek arról, hogy megrázó élmény volt számukra, amikor szüleikkel elmentek a Láthatatlan Kiállításra, amely különleges utazás egy láthatatlan világba, ahol a teljes sötétség az úr, eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok útján lehetséges.

A tanulságos beszélgetést egy kis masszírozás váltotta fel, amelyből a pedagógusok és a gyerekek is kivették részüket.

A gyerekekkel öröm dolgozni, mert nyitottak a fogyatékosság elfogadására, előítéletektől mentesek, ugyanakkor kíváncsiak és őszinték. A velük való foglalkozás segíti az integrációt, a szemléletformálást. És ez így van rendjén, mert az e fajta gyakorlati tapasztalat érzékenyíti a fiatalságot. Most se hiába dolgoztunk!

Kis Erika

A képen egy illatgyertya, egy üveg masszázsolaj és egy virág látható, illusztrálva azt, hogy a masszázs a felfrissülés helye és ideje
Forrás: imprintpilates.com

Feltöltve: | Utolsó frissítés: