Érzékenyítő tréning a Liferay-nál

Jól sikerült az ismerkedés a Liferay Hungary Kft. céggel, amelynek elvittük a VGYKE „Túloldalról” elnevezésű tréningjét.

Az „AC-DC Találd meg a helyed!” program egyik célja a munkáltatókkal való közvetlen kapcsolatfelvétel, hiszen ezután könnyebben hozzásegíthetjük a diplomás látássérült fiatalokat új pozíciók felkutatásához.

2019. január 16-án látogatta meg az informatikával foglalkozó szervezetet Újpesten két projektkoordinátorunk, Pazdera Szilvia és Pál Szilvia. Másfél óra állt rendelkezésükre ahhoz, hogy az eddigieknél érzékenyebbé tegyék a résztvevőket a látássérült emberek irányában.

A fiatalokból álló csapat rendkívül érdeklődő  és együttműködő is volt. Ehhez persze szükség volt Pál Szilvia tréneri gyakorlatára és kedvességére is. Ő irányította a résztvevőket, miután felkerültek a fekete szemmaszkok. Először a látás nélküli helykeresés következett, majd papírpénzeket igyekeztek felismerni, később a fehér botos közlekedéssel próbálkoztak és azzal, mi a helyes módja egy vak ember kísérésének. A többségében fiatal férfiakból álló társaságot különösképpen érdekelte, hogy milyen eszközök segítségével és hogyan használja egy látássérült személy munkája során a számítógépet. Emellett persze az is, hogy milyen típusú és gyakoriságú segítségre van szüksége egy látássérült kollégának.

Egyértelműen újszerű és hasznos volt az együtt töltött idő. Folytatása következik!

A fotón Pál Szilvia áll a félkörben ülő társaság előtt, testbeszéde segítőkészséget mutat.

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Nonprofit Kft.

Az EMMI logója

Az FSZK logója

Feltöltve: | Utolsó frissítés: