Élménybeszámolók Gödöllőtől

A Gödöllő és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete (GÖTLE) aktív programokban való részvételével számos élménnyel gazdagodott az elmúlt hetekben: összekötötték a kellemest a hasznossal. Hol közös bográcsozással építették a klubtagokból álló kis csapatot, hol pedig más szervezetekkel karöltve, érzékenyítés által hozták közelebb egymáshoz a látássérült és látó embereket.

 Augusztusi hónapban egy csapatépítő bográcsozást tartottunk a Civil Közösségi Ház arra kialakított udvarán. Tagjaink közül sokan ellátogattak az eseményre, hiszen itt alkalom nyílt a sorstársi közösség építésére, illetve új tagjainkat is bemutathattuk. Igazán jó hangulatban telt a nap, és a nagy sikerre való tekintettel a jövőben több alkalommal szervezünk majd szabadtéri programokat.

Bográcsozás fotó 1Bográcsozás fotó 2

Bográcsozás fotó 3 Bográcsozás fotó 4

Szeptember második hétvégéjén pedig a Gödöllői Belvárosi Napok, Civil utca részlegén – hagyományainkhoz híven – a többi, helyi szinten működő civil szervezettel együtt képviseltük magunkat. Mentorunk, valamint önkéntesek segítették munkánkat. A rossz idő ellenére rengeteg ember kíváncsi volt az egyesület munkájára, segédeszközeinkre, melyek nagyban megkönnyítik a látássérültek életét, de az idősebb korosztály számára is praktikusak lehetnek. A gyerekek játékos, néha talán kissé vicces, vaksággal kapcsolatos tesztlapokat tölthettek ki, majd kézügyességüket is megmutathatták, gumiból készült karkötőt készíthettek.

Civil utca fotó 1 Civil utca fotó 2

Civil utca fotó 3 Civil utca fotó 4

Feltöltve: | Utolsó frissítés: