Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Családi nap a Nagycirkuszban

2016. december 8.

kép1

“Tökéletes teremtmény, szeme a végtelen mélység, a jövő tükre – tiszta, kíváncsi, érzékeny, nyitott a világ minden rezdülésére –, ő a gyermek.”

kép2

A 15 órási előadáson szinte telt ház volt, izgatottan zsibongó gyerekek és mosolygós szülők várták a műsor kezdetét. Az első sorban kerekesszékesek számára is biztosítottak helyet, a látássérülteknek pedig audionarrációt biztosítottak. Mészáros Ágnes, a VGYKE alelnöke mesélt boldogan arról, hogy a részletes narrációnak köszönhetően az előadás mindegy egyes pillanata élvezhető volt.

kép3

A műsor története a kis Dimáról szól, aki karácsonykor varázslatos csodavilágot álmodik a porondra: “egy olyan mesevilágot, ahol az elefánt táncra perdül, gyönyörű fehér galambok szállnak a magasban, a vadállatok megszelídülnek, és békében, harmóniában élnek az emberrel, ahol meseszép tündérek káprázatos tánca ünnepli a levegőben a fény születését.”

kép4

A klasszikus cirkuszműsor keretein belül különböző állatszámokat, azaz oroszlánokat, galambokat és elefántot láthattunk, fliengende-, akrobata- és zsonglőrprodukcióktól tátottuk el a szánkat, valamint görgő-, rúd- és levegőszámok kápráztattak el minket. Mindennek megkoronázásaként pedig a világhírű Markin-család elképesztő produkciója csalt könnyeket a szemünkbe.

kép5

Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen nagy sikerű, vidám délutánnal zárhattuk projektünket és köszönjük szépen a Fővárosi Nagycirkusz feltétlen támogatását!

Forrás: .jegytrafik.hu

Ivanova Daniela