A Kispesti Városünnepen érzékenyítettünk

A hétvégén tizenkettedik alkalommal rendezte meg az önkormányzat és a KMO Művelődési Ház a Kispesti városünnepet. Több ezren ünnepelték Kispest önálló településsé válásának 148. évfordulóját.

A rendezvényen a VGYKE csapata is jelen volt. Mi, Kispest Lámpásai kollégáinkkal vasárnap kint voltunk a Templom téren, és érzékenyítettünk.

Különböző szimulációs szemüvegeket, párosító eszközöket, vak sakkot, vak dominót, beszélő eszközöket, és egyéb segédeszközöket vittünk magunkkal.

Érzékenyítés

Nagy érdeklődés övezte munkánkat. Sokan kipróbálták a szimulációs szemüvegeket, a gyerekek kedvence a párosító játék volt.

A párosító játék

Juhos Róbert Braille könyvből olvasott fel, és a Braille-írással kapcsolatos kérdésekre is válaszolt. Vinczek György alpolgármester úr is meglátogatott bennünket. Robi a bibliából olvasott fel neki egy részletet.

Juhos Róbert kollégánk a Braille-ben kinyomtatott Bibliából olvas fel Vinczek György alpolgármester úrnak.

Kiss Márta vakvezető kutyájával érkezett, és az érdeklődők mindent megtudhattak tőle a vakvezető kutyákról, a gyerekek pedig simogatták, szeretgették Gandhit.

Ezek a rendezvények nagyon fontosak számunkra, mert közelebb kerülhetnek hozzánk az emberek, és megismertethetjük velük a látássérültek mindennapi életét, segédeszközeinket. Megtudhatják, hogy látássérültként is lehet teljes életet élni.

Köszönjük a lehetőséget Kispest Önkormányzatának és a KMO Művelődési Háznak!

Reméljük, hogy jövőre is együtt ünnepelhetünk!

Bernát Zsuzsanna és Juhos Róbert
Közösségi civilszervezők

Feltöltve: | Utolsó frissítés: