Friss hírek

November elején elindul a VGYKE mentorszülő klubja. A találkozók havi rendszerességgel lesznek megszervezve a CSERF-S irodában a Hermina út 57 szám alatt.

 

Hosszadalmas munka és precíz előkészületek után végre elindítottuk masszázs szolgáltatásunkat! A családias légkörben megtartott megnyitóra október 15-én, a Fehérbot Világnapján került sor a Zuglói Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelőjében.

 

A Zuglói Egészségügyi Szolgálat szakorvosi rendelőjében és az Uzsoki Kórház száraz sóterápia helyiségében masszázs szolgáltatás indul.

 

Veres Katalin, mentorszülő élménybeszámolója a Születésház Közhasznú Egyesület által rendezett konferenciáról.

 

A VGYKE jelölőbizottsága 2014. július 21-től megkezdte munkáját. Feladatuk a VGYKE 2014. október 18-án esedékes tisztújító választóközgyűlésének előkészítése és a tagság véleményének és javaslatainak összegyűjtése és összegzése.

 

2013. májusa és 2014. júliusa között valósította meg a VGYKE a “Tudás és kompetencia 2.0” – Szakmai képzések az egyenlő esélyű hozzáférésért című TÁMOP-5.4.6.A-12/1-2013-0002 kódszámú projektjét.

 

Május végén kezdődött és június közepe táján fejeződött be a VGYKE “Egyenlő esélyű hozzáférés lélektani összetevői” című akkreditált képzése. Az egyesület dolgozóiból és más – hasonló területen – tevékenykedő ép és fogyatékossággal élő személyekből verbuválódott csapat hamar összekovácsolódott. Élménybeszámolóval engedünk most betekintést a kedves olvasó számára.

 

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének legújabb projektje az ACDC nevet kapta. Céljuk a diplomás látássérült fiatalok készségeinek és képességeinek fejlesztése a sikeres álláskeresés elérése érdekében.

 

Nagy sikerrel zárult a VGYKE fotópályázata, melyre közel 150 mű érkezett. A 17 legjobb pályamű kiállításának megnyitójára a Cserf-S Családi Erőforrás Központban került sor május 15-én, egy teadélután keretében. Az alkotók és szervezők egy kellemes, vidám délután emlékével távozhattak.

 

Megalakult a látássérült Mentorszülő-hálózat, melynek keretében önkéntesek segítik azokat a családokat, ahol látássérült gyermeket nevelnek, illetve azokat a szülőket, akik maguk is hasonló problémával küzdenek.

 

Az EMMI és az FSZK támogatásával megszületett és elindult a Mentor-szülő hálózat. A látássérült vagy látássérültként gyermeket nevelő mentorszülők hálózata segítségnyújtás céljából jött létre.

 

Fontos és örömteli szakmai eseményre hívjuk Önt. A 2013 elején útjára indult Látássérült mentor-szülő képzés eredményeként mára létrejött és most be is mutatkozik a Látássérült Mentor-szülő Hálózat. Szeretettel meghívjuk Önt és munkatársait a hálózat bemutatkozó rendezvényére.

 

A foglalkozások egyéni, illetve kiscsoportos formában, előzetes egyeztetés alapján, heti egy alkalommal, hétköznap történnek, látássérült és látó érdeklődőknek egyaránt. Minden érdeklődő számára térítésmentesen tartjuk az oktatást.

 

Csapatot toboroz a VGYKE. A külföldi mintára megszületett terv egy állandó, 10-12 fős team összeállítása, melyhez vállalkozó szellemű látássérültek jelentkezését várják.

 

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Egyesülete (VGYKE) azonnali kezdéssel vezető projektmenedzsert keres a Családi Erőforrás Segítő Központba (Cserf-S).

 

Egyesületünk dolgozói február 25-én értekezletre gyűltek össze a Vakok Iskolájának Nádor termében. A megjelenteket Fodor Ágnes elnök asszony köszöntötte. Elmondta, hogy a VGYKE dolgozói létszáma 71 főre gyarapodott, s indokolttá vált egy találkozó, egyrészt az új dolgozók bemutatása, másrészt a területileg is széttagoltan elhelyezkedő szervezeti egységek vezetőinek és munkatársainak tevékenysége megismerése céljából. A fél napos rendezvényen sor került a baleseti- és tűzvédelmi oktatásra, valamint – akinél szükségessé vált – üzemorvosi vizsgálatra is.

 

Minden vég, valaminek a kezdete is – szoktuk mondani. Soha nem volt ez aktuálisabb, mint most, amikor másfél éves jól végzett munka után lezárult a VGYKE, a Vöröskereszt és a Jólét Alapítvány közös projektje, amelyet ez idő alatt Cserf-S- ként ismerhettünk meg, a teljes neve: Családi Erőforrás Segítő Központ.

 

„A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése” című pályázat keretében egyesületünk képzést indít, amelynek megvalósítása érdekében a Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezetével, valamint a Jól-Lét Közhasznú Alapítvánnyal konzorciumi megállapodást kötött.